Iconen bovenbalk

In de bovenbalk heeft u snelle toegang tot:

Vaste positieregeling

De verschillende onderdelen van de klimaatregeling staan standaard op een vaste positie (0 of uit). In het vaste positievenster kunt u de vaste positieregeling beheren.

Figuur 4: Vaste positievenster.

U opent het vaste positievenster door op vaste positieregeling '' in de bovenbalk te tikken. In het vaste positievenster ziet u alle aangesloten klimaatregelingen staan. Per zone kunt u de vaste positieregeling instellen. U kunt kiezen uit:

• een vaste positie

U stelt een vaste stand of positie in.

• regelen

De regeling zal de instellingen uit de faseregeling gebruiken.

Instellen

De vaste positieregeling instellen, doet u als volgt:

• Tik op een waarde. Een pop-up venster verschijnt.
  • Maak een keuze:
    • Vul een vaste positie (bijvoorbeeld: 40%) / vaste stand (bijvoorbeeld: aan) in.
    • Tik op regelen ''.
  • Tik op bevestigen ''.

U heeft de vaste positieregeling ingesteld.

Figuur 5: Vaste positieregeling instellen.

De vaste positie houdt geen rekening met klimatologische omstandigheden binnen de kas en geldt voor het hele etmaal. De regeling voor vaste posities is bedoeld om snel een gewenste stand te realiseren zonder verdere programma instellingen te wijzigen.

Kraangroep handstart regeling

Bij een handmatige start van de kraangroep zal het programma de vooraf gekoppelde kranen voor de groep en het vooraf ingegeven recept uitvoeren. Een kraangroep kunt u handmatig starten in het venster Kraangroep handstart regeling.

Figuur 6: Het venster Kraangroep handstart regeling.

• Tik in de bovenbalk op kraangroep handstart regeling ''.
  • Selecteer (linksonder) een kraangroep.
  • Tik op starten ''.

U heeft een kraangroep gestart.

In het venster Kraangroep handstart regeling worden de gegevens van de kraangroep getoond, zoals: het volume, de duur en welke kranen actief zijn.

Figuur 7: Actieve kraangroep.

Wanneer u een afwijkend recept wilt geven voor een (kraan)handstart kunt u de instellingen van EC, pH en volume wijzigen in de kraangroep. U moet daarna niet vergeten deze terug te zetten. Een andere manier is door de gewenste kranen toe te wijzen aan een nog ‘vrije’ kraangroep. U kunt voor deze groep afwijkende receptvoorwaarden instellen zonder uw standaard recepten te wijzigen.

Alarmvenster

In de bovenbalk staat een alarmbel '' die toegang geeft tot het alarmvenster. Wanneer deze bel actief is, is er een alarm aanwezig.

• Tik op de (actieve) bel ''. Het alarmvenster opent.

Het alarmvenster bevat informatie over de actuele alarmen en de alarmhistorie. Mocht u het alarmvenster openen zonder dat er een alarm aanwezig is, dan staat er: geen alarmen aanwezig!

Figuur 8: Het alarmvenster.

In het venster ziet u per alarm: de status, locatie, tijd en het bijbehorende bericht, staan.

Als u op een alarm tikt, opent een pop-up met uitgebreide informatie over het alarm. Hier kunt u het alarm ook bevestigen. Een bevestigt alarm wordt gereset. Het kan zijn dat het alarm (vrijwel) direct terugkomt, omdat de alarmsituatie nog niet is opgelost.

Figuur 9: Alarm

Mocht u meerdere alarmen tegelijkertijd willen bevestigen, dan doet u dit als volgt:

• Houd de alarmsituatie '' ingedrukt.

De alarmen zijn bevestigd.

Onderaan het alarmvenster kunt u de volgende knoppen vinden:

Alarm uitschakelen

Hiermee kunt u de bel van een actief alarm uitschakelen.

Alarmsituatie

Deze knop staat automatisch geselecteerd. De huidige situatie wordt weergegeven.

Historische alarmen

Hiermee kunt u historische alarmen terugkijken. Als u op deze knop tikt, kunt u de pijltoetsen gebruiken om een gewenste datum te selecteren. Alarmen worden historisch tot een jaar opgeslagen.

Bij diverse regelingen kunnen alarmwaarden ingesteld worden. Deze vindt u onder de tegels met het icoon Alarmgrenzen ''.

Alarmmelding bij (opnieuw) opstarten

De Meteo-Go! is niet direct volledig actief bij (opnieuw) opstarten. Hierdoor verschijnen de alarmmeldingen: 'windsnelheid offline' en 'windrichting offline'. Deze alarmen kunnen bevestigd worden als de Meteo-Go! nieuwe meetwaarden verstuurd. Dit duurt minimaal vijf minuten. Mocht het windstil zijn (< 0,5m/s) dan duurt het langer. De HortiMaX-Go! houdt dan voor de zekerheid de windzijde aan voor de nok- en gevelventilatie.